måndag 31 maj 2010

En liten dop present åt en liten prins

Jaha ni....så var det Måndag igen..... Hoppas ni alla har haft en helt underbar helg. I lördags bar det iväg till Gävle. En utav mina äldsta väninnor skulle döpa sitt andra barn. Lilla Rafael.


Och när vi ändå var i Gävle så var jag ju tvungen att hälsa på Anette i Ett hus i Vitt. Hon har det sååå mysigt med sin lilla butik full av små godsaker. Jag visar bilder på vad jag köpt i ett senare inlägg.


Men idag vill jag berätta om Rafaels dop present. En dag på jobbet hade det dykt upp en massa nytt och allt var upp och ner och svårt att fokusera med allt stående på varandra. Men när jag skärpte till synen så stod det där.....det sötaste lilla bordet med två matchande små söta stolar. Jag blev dökär och visste direkt vad jag skulle använda det till.


Men hu vad det såg ut. Skavt i färgen och super smutsigt. Den blåa färgen hade jag inte så mycket emot. Just till en liten grabb också men det gick inte att ha det så. Och jag som e skadad som många utav er andra där ute så ville jag ju att det skulle ljusas upp :))


Så jag började med att tvätta det, slipa ner det ordentligt och grundamåla med en spärrvit så det inte sipprar (blöder) igenom. Sen fick det bli grått. Två lager.




Det blev helt andra möbler. Så rent och fraischt. Jag började se dem som små människor, ja, barn helt enkelt. Och jag såg vad stolta de blev där de stod och torkade på räcket. Och de skötte sig utomordentligt. Stod alldeles stilla och allt flygande i luften höll sig borta, fniss. Det blåste rejält den dagen också.



Vid det här laget så hade jag riktigt brottom. Det var Torsdag eftermiddag och Lördag morgon så ska vi åka. Och jag hade inte ens börjat med texten, ojojoj!!!! Schablonerna fick komma till användning åter igen. Det e en ordentlig terapi session det. Man e helt stilla så man inte hamnar utanför och tyst ska det vara. Texten var bestämd sedan innan, bara placeringen som inte var helt 100%. Men det löste sig och här e resultatet:))


Jag hittade en prins krona på nätet och skissade över den till en plast ficka. Klippte ut den och använde som schablon till sittsarna på stolarna. Han ska ju sitta som en liten prins. Så söööta, om jag får säga det själv.




Och så var det klart. Jag tittar ut på altanen lite då och då och letar efter dem med flackande blick men....de e ju borta. Jag hoppas verkligen att det kommer till användning. Han e 10 månader och ska bli kul att höra om hans utveckling när det gäller möblerna. Vad han gör när han sitter där???? O.s.v.



T och jag har kommit fram till att man kanske inte behöver köpa så mycket möbler till barn eftersom det faktiskt inte e så svårt att få till det på egen hand. Han får snickra och jag tar resten, perfekt, skratt, teamwork.

Ha en topp vecka allihop och så hörs vi snart igen. Kraaaaaam